Regeringens nye terrorpakke er vurderet til at påføre det danske samfund mindst 2 mia kr i ekstraudgifter årligt. Det er jo en slat. Det værste er at slatten kunne spare mange flere menneskeliv ved den rette brug.
For eksempel vil installation af radar som sidespejl i lastbiler kunne spare 10 menneskeliv årligt (metro exp 28/4-06). Med en skattefrihed for vognmændene for installation vil det beløbe sig til 50 mio kr for det danske samfund.
Eller krav om installation af startspærre, der er koblet med alkometer. Det vil formentlig kunne spare Danmark for ca 200 trafikdødstilfælde årligt. Investering ca 1,5 mia kr for alle biler i Danmark. Det skulle selvfølgeligt være skattefrit.
Der er ovenfor kun regnet med en engangs-investering på lidt over 1,5 mia kr med det resultat, at man i praksis kan forvente en nedsættelse af trafikdødsfald på 210 personer.
Heroverfor kan man så sammenligne terrorpakkens merudgift på 2 mia hvert år ! For en teoretisk reduktion af en teoretisk risiko for terror i Danmark !
Den store praktiske risiko for terror mod danskere er en realitet, når en regerings overdrevne fokus på terrorbekæmpelse medfører en overdreven økonomisk belastning og frygt i danske sind.
 

Log på

Om mig

Jeg er Martin S

Kontakt mig her - når jeg finder ud af at lægge en formular.

Facebook feeds

Lidt om tid

Jeg er også med i Ældresagens IT-support

Bunden er nået

Her !

Jeg tester lige ny skabelon

Det kan blive skrækkeligt

Tilfældigt billede

Billeder

 

skov og --